INTERVJU s „posebkom“: D'pENIS AUDI-ć je ŠOU  -  www.monarh.tv/audic.html  -  www.zml.si

Intervju izdelal novinar: za Air FRANCE – Francoska Jajca

Fotografije in karikature so zgolj simbolične. Nekatere so vir Radio 1.

www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=28089   www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=28063&LNK=152


Air FRANCE – Francoska Jajca:
gospod D'pENIS, kakšni so vaši začetki novinarskega dela?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: takoj na začetku moram povedati, da sem doma iz Velike Kladuše iz Bosne in sem tukaj v Sloveniji ponosen na svojo primarno domovino. Res, da sem v rani mladosti imel malo smole in so mi pri tradicionalnih obrezih odrezali preveč lulčka in mi je tako ostal samo “ščegi“. Vse vam bom razložil v nadaljevanju...

Air FRANCE – Francoska Jajca: kako je torej nastalo vaše ime in priimek?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: ime sem dobil po tem, ko sem ostal brez penisa, priimek pa po očetu, kateri je danes mojster „trgovanja“ z avtomobili.

Air FRANCE – Francoska Jajca: pa je to trgovanje vašega očeta kaj povezano s Crveno Zastavo, nedavno smo opazili na srbski TV, da so imeli ruski vojaki koračnice v Beogradu, podobno kot pred kratkim v Ljubljani, le da se je srbsko vodstvo dogovarjalo z Rusi še o masovni prodaji njihovih avtomobilov iz Crvene Zastave v Rusijo?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: nikakor ne more biti povezana Bosna v trgovanje s Crveno Zastavo. Moj oče je glavni uvoznik za vse vrste avtomobilov in Srbi v Bosni ne morejo konkurirati nikakor, pri nas stane Ferrari le 10.000 Euro, najboljši Mercedes 8.000 Euro, najnovejši Audi 7.000 Euro, najnovejši VW Golf pa le 3.000 Euro. Moj oče že dolga leta sodeluje z nemško avtomobilsko industrijo, veste o tem se ne sme preveč govoriti, s pomočjo mojega očeta nemška avtomobilska industrija odlično „cveti“, zato Bosna nikoli ne bo sestavni del EU-ja.

Air FRANCE – Francoska Jajca: no in kako je torej nastal vaš priimek AUDI-ć?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: priimek mojega očeta je na osnovi dolgotrajnega in „zaupnega“ dela z nemško avtomobilsko industrijo. Najprej je moj oče pričel „trgovati“ z VW-ji in ker je tam v Nemčiji „izginjalo“ preveč VW-jev v kratkem času, je moj oče predlagal izdelavo DKW avtomobilov. To je za očetove delavce bila oznaka „Daj Kradi Wagen“ in so tako namesto VW-jem se lotili posla z DKW. Toda to je bila samo vmesna postaja, moj oče je predlagal izdelavo elitnejših avtomobilov z imenom AUDI. Tako si je moj oče nadel priimek AUDI-ć. Prava olimpijada! Kasneje se je to trgovanje razširilo še na Mercedese in Ferrarije iz Italije.

Air FRANCE – Francoska Jajca: no in kako ste prišli še do imena ŠOU?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: ja to pa je prava zgodba v nadaljevanju. Moj oče mi je rekel; tukaj v Bosni ni poslovnega prostora zate, Bosanke pa te tudi ne marajo. Ker imaš samo „ščegi“, pojdi v Slovenijo in Slovence nauči pameti! Slovenke gledajo le na KEŠ in lulčki jih ne zanimajo. Mlad fant, zgodan momak pridem v Slovenijo in začnem tako kot vsi Bosanci v gradbeništvu, vsi so morali najprej „ukrasti“ lopate in krampe, da bi nas Slovenci vzeli resno, da hočemo delati. Nekateri so spali celo po senikih in v grmovju ter „kradli“ še kmetom kokoši, da so lahko preživeli. Toda to je trajalo le malo časa, Slovenci ste „brihtne“ glave, podobno kot nemška avtomobilska industrija in ste nam Bosancem takoj ponudili „biznis“. Fantje pojdite v Veliko Kladušo, registrirajte podjetja za ročne zemeljske izkope, zaposlite nekaj „folerantov“, mi bomo naredili vse strojne izkope, vi nam izstavite fakture za ročne izkope, denar pa si bomo podelili. Tako so peli rovokopači, frejze in ostala mašinerija noč in dan, male ekipce bosanskih delavcev pa so z BIG-BOSSI le pili in jedli ter peli že obrabljene pesmi; DRUŽE TITO, MI TI SE KUNEMO...

No jaz nisem hotel krasti krampov, lopat in kokoši, bil sem bolj fine narave, raje sem hodil na policijo, prijavljat druge Bosance, kateri so to počeli. Tako me je slovenska policija vzela za svojega in sem tudi dobil službo v policiji. Toda tudi jaz sem moral na hitro obogateti in pričel sem ustavljati voznike avtomobilov, tovornjakov in avtobusov vse povprek, dal sem jim visoke in poučne kazni in kopičil se mi je „keš“. Kmalu sem zaslužil ogromno denarja in sem si rekel, sedaj pa le moram dobiti še kakšno punco zase. Nisem mogel stran od „naših“ običajev in sem si jo kar kupil iz Bosne, tako da moj oče ni vedel nič o tem. Seveda dan X najine poroke se je hitro bližal, takrat ji bom moral nedolžnost... le kako... Do poroke sva bila res srečen par, potem pa se je vse zakompliciralo. Tudi ona je bila tradicionalno vzgojena, do moža prijazna in služnostna, vsaka Bosnaka je naučena da „pere noge in da ga puši“, no in ker ni bilo tega veselja v hiši, me je razočarana zapustila.

Da veste kako sem bi žalosten in razočaran jaz, vse dni sem se jokal in v službo na policijo nisem več hotel. Po dolgih dneh jokanja pa sem se en dan le nasmehnil in sem si rekel, PA BOLI ME K, SAJ GA SPLOH NIMAM... Pričel sem se smejati sam sebi, še v družbi z drugimi sem to počel. Ljudje so me pohvalili, da imam odličen smeh in pričel se razmišljati o novem biznisu v Sloveniji... Toda kaj početi, kako ljudem na ta način pobrati denar? Ugotovil sem, da je Slovencev dva milijona in se spomnil očeta, ko mi je rekel, naj Slovence naučim pameti. Za tem sem ugotovil še, da je bedakov v Sloveniji 1.800.000, pametnih pa le komaj 200.000. Ker je moj oče matematik, sem tak tudi jaz in sem si rekel, če bom počel pametne stvari, bom lahko zaslužil največ 200.000 Euro na leto, če pa bom počel same traparije, pa bom lahko zaslužil 1.800.000 Euro letno, od vsakega Slovenca vsaj en evro na leto. To mi tudi uspeva in sedaj le živim samostojno od poštenega dela! Srečen in vesel sem! Na ta način sem si nadel ime še ŠOU, tako je je danes ime najsrečnejšemu človeku v Sloveniji; D'pENIS AUDI-ć je ŠOU !

Pa še vsa Slovenska policija je na moji strani!

Air FRANCE – Francoska Jajca: čestitke vašemu uspehu g. D'pENIS, ampak ne morem razumeti kako zares trapasto in nasilno ste zahtevali od kandidatke za županjo Ljubljane Martine Valenčič, da naj pove kaj bi morali turisti še fotografirati v Ljubljani poleg Zmajskega mostu in Tromostovja?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: veste vsak človek ima napake, pa tudi jaz. Na vsak način sem hotel, z vso silo, da Martina reče le še to, da bi turisti morali fotografirati tudi mene pri spomeniku Franceta Prešerna v Ljubljani in bi morali plačati meni za vsako fotografijo 100 Euro. V kolikor bi to rekla, bi ji v tej oddaji v živo omogočil predstaviti celoten njen program in Zokovič nikoli nebi zmagal na teh županskih volitvah. Moji sodelavci so ji to pred oddajo močno dopovedovali, pa nikakor ni hotela tega narediti. To me je tako razburilo, da me je odneslo kar na štajersko avtocesto in naprej v Maribor na Lent. Potem pa me je še Martina pričela zbadati, da bomo morali biti z ženskami enakopravni tudi muslimani in kristjani, da bodo lahko vodile maše tudi ženske, totalitrano me je zmedla.

Air FRANCE – Francoska Jajca: pa kaj ste mislili g. D'pENIS, da bosta z Martino skupaj pasla ovce ali kaj? V Sloveniji je ovčjereje bolj malo, so pa kozje rejci kot je za primer ovca-koza-Gorišek, ne vem pa kakšna bi bila vajina romanca na tem ranču, če imate vi samo „ščegi“? Verjetno bi Martina hotela kaj več?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: ovc je v Sloveniji res dovolj, jaz sem jih naštel 1.800.000, tako da poslovnega problema res ne vidim, pa še turisti kateri bi lahko na Prešercu fotografirali mene... Tudi kmečki turizem bi se mi prilegel z Martino, čeprav pri tem kozje rejcu in le upam da ima vsaj on še kaj „trde glave“.

Air FRANCE – Francoska Jajca: g. D'pENIS, bi vi na Prešercu zapeli tujim turistom tudi slovensko himno?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: pa normalno, stalno bi jim pel, samo malo bi jo spremenil, takole; prijatli Srbi, obrodile šljive so nam sladko, srknimo liter mehke in še bolj nam bo toplo... evo!

Air FRANCE – Francoska Jajca: kako to, da so vam Bosancem Srbi še vedno tako pri srcu, čeprav ste bili nedavno v vojni z njimi in Bosna je na nek način še vedno razdeljena?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: pa vidite, mi Srbe zares ljubimo in hvaležni smo Kučanu, da se je z Miloševićem dogovoril za vojno z nami in Hrvati, sedaj se je naša ljubezen le še povečala na tisoče letja iz zemeljskega življenja v nebesa in v večna lovišča. Vi Slovenci res niste Kučanu nič hvaležni, če bi živel Kučan v Bosni, bi vsaka hiša imela namesto slike Maršala Tita, obešeno veliko kučanovo sliko.

Air FRANCE – Francoska Jajca: kako vi gledate na primer Janeza Janše?

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: Janez Janša se je dobro voljno upodobil v lik zapornika. Težko si je zamisliti njegov obraz brez rešetk, če ga kje vidim brez rešetk mi gre totalitarno na smeh... Smeh je pol zdravja pravijo in to je dobro. Moji sorodniki so Janši že na evropskem nivoju čestitali, Jan Pier AUDI in res ga imamo radi, vsa naša familija! Včasih je tekal tudi po Bosni in nosil Titovo štafeto. www.freetime.si/karikature/april.htm

Air FRANCE – Francoska Jajca: kako vi gledate na slovenskega Kralja Borisa Valenčiča in na njegovo VLOGO ZA POLITIČNI AZIL V ŠVICI iz dne 25. maj 1988 v Ženevi?  www.monarh.si/ch/index.html

D'pENIS AUDI-ć je ŠOU: pa vidite, bila je Jugoslavija, rodila se v JAJCU v Bosni, razpadla pa v Ženevi, meni je vseeno, lepo mi je v Bosni, lepo mi je v Sloveniji. Dokler je „budal“ dovolj v Sloveniji in v Bosni, zame problema nema!


Intervju opravil: za Air FRANCE – Francoska Jajca, Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ


PRVI POLITIČNI KOLEDAR V SVETU: www.freetime.si/karikature/naslovna.htm

 

PLAY VIDEO: ŽRTVAM NEDEMOKRACIJE  
   
FREE DOWNLOAD VIDEO DEMOKRACIJA DIVX

KRALJEVINA SLOVENIJA: www.monarh.si

 
 
MERKEL WAGEN - NEUEN DEUTSCHEN INDUSTRIE
music mp3: www.monarh.si/merkel-wagen.mp3
HTM: www.monarh.si/merkel-wagen.htm
E-mail: monarh.boris@gmail.com  - gov@monarh.si
Avtor glasbe: Boris Valenčič, slovenian KING www.monarh.si